7 начина да спестите пари покрай Коледа

Вижте как да помогнете на семейния бюджет

7 начина да спестите пари покрай Коледа

Ето, че наближават най-празничните дни в годината, когато децата се забавляват, семействата се събират около празничната маса, разменят се подаръци, ходи се на почивка… А тези, които плащат, се изпотяват само при мисълта за всичко това. Ако не сте съгласни да продадете бъбрека си, ето няколко лесни начина да спестите малко пари.

  1. Планирайте бюджета си. Вече е малко късно да започнете да събирате пари за празниците, но поне може да разпределите най-оптимално това, с което разполагате. Пресметнете за колко човека имате да купувате подаръци и храна и сложете таван на сумата за всеки от тях.

  2. Сгответе сами. Подберете храната си, не купувайте най-скъпото и не се нахвърляйте на деликатесите. Домашно приготвената храна може да е много вкусна и без да се влагат екзотични съставки. Пресметнете внимателно количеството, не купувайте храна за цял полк. И без това преяждането не е полезно. Не забравяйте да направите сами и коледни сладки – децата ги обожават.

  3. Проучете къде какви намаления предлагат магазините, преди да се хвърлите да купувате подаръци. Не се подлъгвайте само по процентите, сравнете цените на няколко магазина, за да се убедите, че сделките си струват и сте избрали най-изгодните.

  4. Избирайте на децата подаръци според това какво ще им е интересно, а не според цената. За малките тя няма значение. А за по-големите деца може да прочетете някои интересни хай-тек идеи, с които да зарадвате всеки един.

  5. Направете нещо с ръцете си. Украса или подарък, когато е правено лично от вас, то ще има по-голяма стойност за близките ви от който и да е купен подарък. Вие пък може да изберете евтини материали и пак да получите ефектен краен резултат. Въвлечете в това и децата си, със сигурност ще се забавляват.

  6. Разиграйте Тайният Дядо Коледа. Определете бюджет и нека всеки изтегли на лотариен принцип името на човека, на когото ще подарява подарък. Така не се налага да купувате по нещо за всеки ваш роднина или колега.

  7. И един съвет за догодина - ако искате да пътувате някъде за празниците, купете билети поне 2-3 месеца предварително. С наближаването на Коледа цените им се качват, а местата свършват.

5Кредит

Избрани компании за бързи кредити

Сравнете условията и намерете подходящият бърз кредит

Намерете бърз кредит сега или Разгледайте всички компании за бързи кредити